Als deze nieuwbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier.

Spanje is themaland op de Fiets en Wandelbeurs

Bij de combinatie 'wandelen en fietsen' met 'Spanje' denken velen ongetwijfeld aan Santiago de Compostela. Jaarlijks trekken duizenden pelgrims voor weken of maanden op tocht. Sommigen om te herbronnen, anderen puur voor de sportieve uitdaging. Eén zaak ontdekken ze snel: te voet of op de fiets ervaar je pas echt het landelijke Spanje. Het decor van golvende hoogvlaktes en ruige bergen, de geur van boomgaarden of de bedrieglijke rust van stadjes die overdag uitgestorven lijken, maar 's avonds bruisen van leven rond de Plaza Mayor. Kriebelt het? Op de Fiets en Wandelbeurs ontdek je de vele troeven van Spanje als wandel- of fietsbestemming.
 

bestelknopSpanje met de fiets,

Uiteraard is het goed fietsen op de talloze stille wegjes in het Spaanse binnenland, maar er wordt ook gestaag gebouwd aan een betere fietsinfrastructuur. Zo zijn er steeds meer ‘vias verdes’, verlaten spoorwegen die omgevormd zijn tot ‘groene paden’ met zachte hellingen, vaak door prachtige natuurgebieden. Verder zijn er vele ‘caminos naturales’, oude paden, jaagpaden of veeroutes. Op de website fietseninspanje is heel veel informatie gebundeld.


Spanje te voet of

Een eldorado voor wandelaars, zo kan je Spanje zeker noemen. Meer dan 60.000 km wandelpaden leiden je door hoogvlaktes, valleien, bossen, bergketens en vogelgebieden. Spanje telt dan ook heel wat 'senderos' of wandelpaden, zowel lange (net zoals bij ons wit-rood gemarkeerd), korte (wit-geel) of lokale (wit-groen). Wandeltoppers zijn onder meer de Pyreneeën, de Picos de Europa, Aragon, Andalusië en het ‘wandeleiland’ La Palma.


per mountainbike

Maar liefst 24% van het land ligt 1000 m boven de zeespiegel. Met zoveel bergen kan het niet anders dan een mountainbikeparadijs zijn. Zowel voor sportievelingen als 'voor gewone' fietsers die graag door de natuur fietsen! Spanje heeft een aantal ‘gran travesías’, mountainbikeroutes over lange afstand zoals de TransAndalus, maar ook een groeiend aantal MTB-centra die je op weg zetten met materiaalverhuur of tochten in de streek.