header fiets en wandelbeurs
Alvast even wegdromen...
De mooie lente- en zomerdagen lonken. Veel fietsers en wandelaars zouden het liefst nu al hun tas of rugzak inpakken voor een nieuw outdoor-avontuur. In de aanloop naar – hopelijk – een periode met minder beperkingen, geven we een preview van enkele bestemmingen op ons event. Droom alvast even weg en… we zien je graag online terug op de Fiets en Wandelbeurs Online Experience (23-24 april).

button bestel je tickets
Catalonië - het Ignatiaanse Jaar
2021 - het Ignatiaanse Jaar,
500 jaar historie en symboliek
2021 luidt de viering in van de 500ste verjaardag van de route die Ignatius van Loyola in 1522 aflegde van zijn geboorteplaats in Azpeitia (Baskenland) naar de Catalaanse stad Manresa tijdens zijn pelgrimstocht naar Jeruzalem. Hij bracht bijna een jaar door in Manresa, waar hij na een onthullende ervaring een jezuïetenorde oprichtte. De Ignatian Way (27 etappes) beslaat ruim 650 km en brengt geschiedenis, kunst, cultuur, natuur en gastronomie samen. Je kunt deze te voet of met de fiets afleggen. Zorg ervoor dat je een pelgrimspaspoort hebt en laat dit onderweg afstempelen.

button lees meer
Uitgelicht...
outdoorland Tsjechië
Outdoorbestemming Tsjechië
Tsjechië is een prachtige vakantiebestemming met schitterende natuurparken waar je kunt wandelen en fietsen. Er zijn wandelroutes door de bossen van het Nationale Park Boheemse Woud, tochten langs de rotsformaties in Boheems Paradijs en ook in het Reuzengebergte is een uitgebreid wandelnetwerk. Fietsers kunnen genieten van routes langs de rivieren Elbe, Eger en Moldau.

Lees meer
in eigen land
Op pad in eigen land
Natuurlijk is er ook informatie aanwezig over fietsen en wandelen in eigen land. Ook voor wie al jarenlang actief is binnen de landsgrenzen, valt daar nog genoeg te ontdekken! Bij Pasar, Grote Routepaden en De Vakantiefietser vzw is veel kennis beschikbaar over routes in België. Ga zeker even langs bij hun digitale stand. Ook Wallonië is op de afspraak, evenals Kempen en Maasland. Daarnaast zijn er op de beurs informanten aanwezig die je van advies kunnen voorzien.
 
Actief in Polen
Polen heeft alles waar actieve reizigers dol op zijn: uitgestrekte bossen, bergen, zee, meren en rivieren, schone lucht en een mild klimaat. Polen is dichtbij en veelzijdig. Het is een van de weinige landen in Europa waar men zoveel verschillende ongerepte landschappen en natuurgebieden aantreft. Polen is zeer de moeite waard om op de fiets te verkennen. Liefhebbers van een fietsvakantie hebben hier veel routes van verschillend niveau ter beschikking.

Naar de Poolse routes 
fietsen in Polen
Slovenia outdoor
Slovenië is de perfecte keuze voor wie graag veilig op outdoor-avontuur gaat. Een eldorado voor fietsers, wandelaars, mountainbikers en watersporters. Ontdek het natuurrijke land, de boeiende verhalen die ermee verbonden zijn en de gespecialiseerde accommodaties voor fietsers en wandelaars. Een land waar je nooit op uitgekeken raakt. Foto: Tomo Jesenicnik.

Lees meer
avontuur in Slovenië


 
Exposanten
Wie nemen er deel aan het event? Bekijk de voorlopige lijst.
 


Tickets

 
                      
footer online experience