Lees dit online.

Uw passie komt in Spanje tot leven

Spanje heeft een uitzonderlijke biodiversiteit en telt het grootste aantal beschermde natuurgebieden van Europa. Van hooggebergten tot prachtige stranden, vulkanen tot moerassen, rivieren of meren, dicht bij prachtige steden of in de wilde natuur, geniet van slowtoerisme of van je favoriete sport: wandelen, fietsen, kanoën, rafting… Aragón, Benidorm, Madrid, Mallorca, Castilla y León, Menorca, Canarische Eilanden, Costa Blanca, Regio Valencia en de Spaanse Dienst voor Toerisme zijn dit jaar aanwezig op Fiets en Wandelbeurs om u verder te informeren.

Lees meer
 


 


Ecotoerisme: zorg voor het milieu

Al enige tijd geleden heeft Spanje resoluut gekozen voor milieubehoud en het land blijft die koers verder aanhouden. Een evenwicht zoeken tussen landbouw, rationele ontginning en milieubehoud vormt een van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Dit betekent dat zowel de landbouw als het toerisme tegenwoordig onderworpen zijn aan een ecologische aanpassing die een verdere toeristische ontwikkeling mogelijk maakt zonder het milieu te belasten.

Lees meer

Sport: het hele jaar door in beweging

Avontuurlijke bergen, kleine wegen met uitzicht op zee, spannende rivieren... Durf je het aan? In Spanje kun je met de sport je hart ophalen. Hier vind je ongeveer 400 golfbanen waar je het hele jaar door je swing kunt oefenen. In de winter kun je skiën onder de zon. Je ziet de beste sporters ter wereld in actie. Je weet pas echt wat adrenaline is als je avontuursporten beoefent… En dat is nog maar het begin.

Lees meer 

De Spaanse 'Vías Verdes'

De 'Groene Wegen / Vías Verdes' zijn oude treintracés die in onbruik geraakt zijn en omgevormd werden tot niet-gemotoriseerde routes voor wandelaars en fietsers. Van de meer dan 7.600 km aan spoorwegen die er sinds 1993 ongebruikt bij lagen in Spanje, werden er bijna 2.700 km omgevormd tot 125 groene wegen die heel het land doorkruisen, en hun aantal neemt nog elke dag toe. 

Lees meer