Lees dit online.

catbeeld1

Catalonië, jouw wandel- en fietsbestemming

 

In 2018 viert de Catalaanse Dienst voor Toerisme het Jaar van de Cultuur. We nodigen je dan ook graag uit voor een verrassende ontdekkingstocht - te voet of met de fiets - van de Pyreneeën in het noorden tot de Middellandse Zee in het zuiden. Cultuur is altijd een centraal element geweest in de identiteit van Catalonië. De duizendjarige geschiedenis van onze regio heeft een brede waaier aan culturele hoogtepunten nagelaten, van oude grotschilderingen tot Griekse en Romeinse voorwerpen, van middeleeuwse en romaanse kloosters tot iconische mijlpalen van moderne architectuur. Ontdek het allemaal op onze stand (2.B.41) op de Fiets en Wandelbeurs!

 

catbeeld2

Heerlijk fietsen in Catalonië

Net zoals RAVels in Wallonië zijn 'Vies Verdes' oude spoorwegtrajecten die omgetoverd zijn tot aangename ‘groene wegen' voor trage, niet-gemotoriseerde weggebruikers. Ideaal voor wandelaars en fietsers dus. In Catalonië zijn er twee: aan de Costa Brava en in  Terres de l’Ebre. Deze paden zijn doorgaans vlak en brengen je langs middeleeuwse steden als Girona. (foto Mariano Cebolla)

 

catbeeld3

Ontdek Catalonië te voet

Ook wandelaars vinden in Catalonië alles wat ze nodig hebben: een netwerk van 5.000 km goed bewegwijzerde langeafstandspaden en ongeveer 4.000 km lokale paden. Huttentochten in de Pyreneeën, magische paden en pelgrimspaden, GR's: de keuze is groot en je vindt ongetwijfeld een wandeltocht op maat. (foto Lluis Carro)

catbeeld4

Familievakanties in Catalonië, natuurlijk!

Op zoek naar een fantastische plek om je volgende vakantie met je gezin door te brengen? De bergen verkennen of lekker naar de kust? In Catalonië hoef je niet te kiezen: van noord naar zuid, langs de Middellandse Zee of in de Pyreneeën, vind je maar liefst 25 verschillende familievakantiebestemmingen. Kindvriendelijke hotels, appartementen, campings, restaurants, themaparken en musea wachten op je! (foto Oriol Clavera)