Lees dit online.

Zwitserland Fiets- en Wandelland

Zwitserland staat als themaland volop in de schijnwerpers op de komende Fiets en Wandelbeurs. Voor vakantiefietsers, toerfietsers, e-bikers en wandelaars is het een waar walhalla. Meer dan 12.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden en ruim 65.000 kilometer gemarkeerde wandelpaden doorkruisen het land: indrukwekkende getallen. Waar anders dan in Zwitserland vind je zoveel landschappelijke en culturele afwisseling in een zo'n relatief klein gebied? 


Lees meer

 

Fribourg, Zwitserland: waar zelfs de mensen wortel schieten

Op de hellingen van de Vully rijgen de druiven aaneen, zover het oog reikt – maar het is het kleinste wijnbouwgebied met gecontroleerd oorsprongsaanduiding in Zwitserland. Dwars door de fraaie wijndorpen loopt de fietsroute "Tour du Lac de Morat" met ontelbare verleidelijke mogelijkheden.


Lees meer


Luzern: klimmen met fietsicoon Risi

De Alpenpassen rondom de Gotthard zijn door steen gesymboliseerde mythes: ze hebben een vaste plaats in de Zwitserse geschiedenis – en laten het hart van iedere wielrenner sneller kloppen. Hen te bedwingen betekent strijd, lijden en verlossing. Zelfs voor de voormalige wielrenner Bruno Risi.


Lees meer

 

 

Ontdek routes met de hike Ticino-app!

Hiermee heb je altijd alle belangrijke informatie over ruim 100 wandelingen en bijbehorende highlights onderweg bij de hand. De app werkt ook offline! Bovendien is het makkelijk om bezienswaardigheden toe te voegen aan het deel “favorieten” om zo je eigen route op maat te creëren.


Lees meer


Oost-Zwitserland: 'Drei Weieren'

Deze uur durende wandeling gaat al na honderd meter boven de stad St. Gallen langs klooster Notkersegg, de drie zwemvijvers (vroeger watervoorziening) en door de historisch belangrijke Mühlenenkloof terug naar het kloosterdistrict van St. Gallen en direct naar de binnenstad.


Lees meer