Logo Hicle Outdoor
De leukste beurs voor je actieve vakantie
zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 - Flanders Expo Gent
Logo Hicle Outdoor
De leukste beurs voor je actieve vakantie
zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 - Flanders Expo Gent

Hicle Family

Voor mama's, papa's, opa's, oma's en... kinderen!

Hiking and cycling families, dat is Hicle Family!

Bij aankomst krijg je een beursplan met daarop de Hicle Family hotspots. Ook op de beursvloer zelf zullen deze makkelijk terug te vinden zijn dankzij het Hicle Family-logo.

Je kunt je kind(eren) meteen aan het werk zetten door hem of haar de weg te laten zoeken. Opdrachten onderweg maken de tocht alleen maar leuker.

  • beleving
  • informatie
  • vergelijken 
  • testen

Voor mama’s, papa’s en de kinderen zelf!

 

Mijn eerste fiets

Op het kinderfietsparcours kunnen kinderen hun toekomstige (loop)fiets uitproberen!  Kinderfietsjes en helmen zijn beschikbaar. 

Loopfietsje kinderen

 

Mountainbikeparcours

Op een afzonderlijk, aangepast mountainbikeparcours kunnen behendige en avontuurlijke jongeren, onder begeleiding, allerlei hindernissen overwinnen. 

 

Ook voor ouders

Ben je als ouder op zoek naar de ideale fiets of hulpmiddel om je kind al trappend te vervoeren? Wil je de verschillende opties wel eens proberen om zo te ervaren wat jou het beste ligt?

Kinderfietskarren, bakfietsen, aanhangfietsen, longtail cargobikes,… alles kan op het centrale fietsparcours getest worden.

Locatie midden in Hal 1

 

Infomarkt

  • wat met luiers onderweg?
  • hoe lang of hoeveel kilometers fiets je met kinderen op vakantie?
  • hoe ver kan mijn kind zelf stappen?
  • hoe motiveer ik mijn kind om te blijven stappen?
  • hoe kan ik op een veilige manier met mijn kind op avontuur in de bergen?

Met kinderen op fiets- of wandelvakantie gaan doe je niet zomaar. Je wilt voorbereid vertrekken. Op de Hicle Family Infomarkt zitten een aantal actieve gezinnen te wachten op jouw bezoekje. Schuif mee aan tafel en doe beroep op hun persoonlijke ervaringen. We voorzien hier in wat speelgoed en afleiding, zodat de kinderen zich kunnen bezighouden terwijl de ‘grote mensen’ praten. 

 

Activiteiten

Fiets je schilderij

Trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe die kleuren zich vermengen. Trap sneller of langzamer, elke keer is je kunstwerk anders. Het drogen van je schilderij doe je op de ‘droogfiets’. Elke kunstenaar krijgt zijn eigen creatie mee naar huis. Geen vieze handen en kleren, lekker interactief en sportief!. 

 

Fiets je Schilderij

 

 

Nieuw! Touwenparcours

Ontdek de Tarzan of Jane in je kind! Op een parcours van touwen kunnen ze zich heerlijk uitleven. 

 

Blotevoetenpad

Lopen op blote voeten is goed voor de ontwikkeling van sterke gezonde voeten. Kinderen zijn daarom zeker welkom op het blotevoetenpad. Deskundig begeleiding is aanwezig om al je twijfels weg te nemen en vragen te beantwoorden. 

 

Speelhoek

Even alleen rondlopen op de beurs? In de speelhoek kunnen kinderen zich niet vervelen. Wie tekent de mooiste fiets? Wie kleurt de mooiste bergen? Liever spelletjes spelen? Onder begeleiding van ervaren monitoren houden kinderen zich hier gemakkelijk bezig.

* Opgelet kinderen achterlaten is op eigen risico. De organisatie voorziet wel in briefjes waarop je contactgegevens kunt achterlaten.


 

 

Fietskar

In samenwerking met

          

Mediapartners

De Gentenaar

meld je aan voor onze nieuwsbrieven

captcha 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie...

Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, plaatsen wij enkele cookies. Meer weten? Lees verder....

foto: D. de Gooijer