Logo Hicle Outdoor
De leukste beurs voor je actieve vakantie
zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 - Flanders Expo Gent
Logo Hicle Outdoor
De leukste beurs voor je actieve vakantie
zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 - Flanders Expo Gent

Terugblik  Logo Hicle Outdoor

 

 

De Fiets en Wandelbeurs in combinatie met Mount Expo en E-bike Challenge was weer een succes. 15.528 fiets-, wandel- en outdoorliefhebbers bezochten de drie beurzen om inspiratie op te doen voor de klimsport, een actieve vakantie of om een (elektrische) fiets te testen. Met een ticket voor een van deze events, kon je ook de andere twee bezoeken. Dat leverde een levendige wisselwerking op tussen de beurzen, die sinds 2017 samenwerken onder de noemer ‘Hicle Outdoor’.

Zes parcoursen

In Hal 1 waren - uniek in België - maar liefst vijf parcoursen ingericht voor allerlei soorten fietsers

  • trekkingbikes
  • e-bikes
  • speed pedelecs
  • mountainbikes
  • kinder-mtb en kinderfietsen. Duizenden voelden de elektrische paradepaardjes van ruim 25 merken aan de tand en zoefden op en af de aangelegde fietsbruggen.

Blootvoets

Nieuw dit jaar was het blotevoetenpad. Twee deskundige begeleiders vertelde je alle ins en outs over het versterken van voeten en andere voordelen die lopen op blote voeten of minimalistisch schoeisel heeft.

Stuntfietser

Op de beurs trokken de kunsten van de Poolse stuntfietser Krystian Herba de aandacht. Ook de workshopstraat van de Vakantiefietser vzw en de wandelinfomarkt van Grote Routepaden leverden weer veel fiets- en wandelinspiratie op, alsook het lezingprogramma met circa 50 presentaties per dag. Populair waren de reportages van onder anderen Wouter Deboot over de Trans America Bicycle Trail en de lezing van Christophe Deblaere over wandelen op IJsland.

Hicle Family Route

Voor kinderen was er de Hicle Family Route. Deze liep langs tal van leuke activiteiten en stands die voor jonge gezinnen interessant zijn. De boulderwand, een avontuurlijk touwenparcours, de kinderfietsparcoursen, Fiets je Schilderij en andere activiteiten zorgden voor een afwisselend aanbod, waar honderden kinderen gebruik van maakten.

 

Bedankt!

De Fiets en Wandelbeurs is de beurs van fietsers en wandelaars voor fietsers en wandelaars. Leuk dat je er was! Speciale dank hebben wij voor alle exposanten en vrijwilligers. Met jullie enthousiaste inzet werd het weer een inspirerende editie.

2020

Volgend jaar is er weer een Hicle Outdoor, 15 en 16 februari 2020.

In samenwerking met

          

Mediapartners

De Gentenaar

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie...

Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, plaatsen wij enkele cookies. Meer weten? Lees verder....

foto: Ralf Bekers